Odvzdušňování brzd
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Odvzdušňování brzd
Základy jsou mi jasné akorat mám nejasnosti ve dvou konkrétních případech:
1. Odvzdušnování po odpojování hlavního brzdového válce:
Stačí když odvzdušním jenom ABS? teoreticky od ABS dál je kapalina a zadny vzduch se tam nedostal. Nebo jakmile se dostane trubkama od hl.brzd valce vzduch do ABS tak se dostane hned i do okruhu ke kolům?
2. Pokud by se tedy dostal ten vzduch pres ABS rekneme do okruhu k zadnim kolům - rekneme za ma vzduchovou bublinu v trubičice co jde z ABS k zadnim kolum - řekněme že bublina je někde těsně za ABS na vystupu. Takze abych ji dostal ven z praveho zadního brzdice tak nejdriv musim vypumpovat kapalinu ktera se nachazi v trubce od ABS az dozadu k brzdici? Rekneme ze je to nejakych 50 pumpnutí pedálem. Nebo stačí mín pumpnutí a tlakem se ta bublina dostane k brzdici...nevim jestli jsem to napsal srozumitelne. Jedna se mi o to zda ta bublina se procpe k brzdici pres kapalinu nebo jestli se neprocpe a aby se dostala az dozadu tak je potreba vypumpovat vsechnu kapalinu co je pred ni...
1. Odvzdušnování po odpojování hlavního brzdového válce:
Stačí když odvzdušním jenom ABS? teoreticky od ABS dál je kapalina a zadny vzduch se tam nedostal. Nebo jakmile se dostane trubkama od hl.brzd valce vzduch do ABS tak se dostane hned i do okruhu ke kolům?
2. Pokud by se tedy dostal ten vzduch pres ABS rekneme do okruhu k zadnim kolům - rekneme za ma vzduchovou bublinu v trubičice co jde z ABS k zadnim kolum - řekněme že bublina je někde těsně za ABS na vystupu. Takze abych ji dostal ven z praveho zadního brzdice tak nejdriv musim vypumpovat kapalinu ktera se nachazi v trubce od ABS az dozadu k brzdici? Rekneme ze je to nejakych 50 pumpnutí pedálem. Nebo stačí mín pumpnutí a tlakem se ta bublina dostane k brzdici...nevim jestli jsem to napsal srozumitelne. Jedna se mi o to zda ta bublina se procpe k brzdici pres kapalinu nebo jestli se neprocpe a aby se dostala az dozadu tak je potreba vypumpovat vsechnu kapalinu co je pred ni...
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
Re: Odvzdušňování brzd
brzdova trubicka je slaboucka takze 50 slpnuti fakt potreba nebude. teoreticky by se tam nic dostat nemelo ale pro jistotu bych udelal komplet odvzdusneni
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to radsi odvzdusnil na vsech kolech a zadny vzduch nevylezl. Takze priste pri odpojovani hlavniho brzdoveho valce odvzdusnuju jen ABS
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
- blázen
- user
- Kontaktovat uživatele:
už došly ty trubky?
superb 2004 1,9tdi chiped.. brzy k prodeji..
na dvoukilo seženu vše,vlastně skoro vše :-k
prodej ND nissan sunny 1,8gti B12
GO motorů CA18DET etc..
kontaktovat:736460675 0-24hod
na dvoukilo seženu vše,vlastně skoro vše :-k
prodej ND nissan sunny 1,8gti B12
GO motorů CA18DET etc..
kontaktovat:736460675 0-24hod
Ja mam zavzdusnene ABS a mam s tim problem bubliny z to leti porad donekonecna. Kdyz vyjedu tak mi zabira ABS, kdyz na to poradne slapnu tak to prestane. Pak to dela znovu po delsim stani.
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Me taky nejak blbne ABS. Jak pises o tom zavzdusneni tak me porad jdou bublinky ze zadniho odvzdusnovaku ABS - odvzdusnovak pro zadni okruh. Porad jdou hodne malinkate bublinky ale jen sem tam bublinka. A taky kdyz vyjedu tak mi zabira ABS - jak pises kdyz auto delsi dobu stoji tak se rozjedu a slysim jak sepne ventil v ABS po par metrech je to ok.vmille píše:Ja mam zavzdusnene ABS a mam s tim problem bubliny z to leti porad donekonecna. Kdyz vyjedu tak mi zabira ABS, kdyz na to poradne slapnu tak to prestane. Pak to dela znovu po delsim stani.
Nevim u me to ma mozna spojitost s problemem se spatnymi tesnenimi v hlavnim brzdovem valci - ze by si prisaval vzduch a zavzdunovaval okruh.
Nebo spis asi nejaka zavada na el.ventilu v ABS ze by se nejak zasekaval...
Ja tu krabici ABS menil protoze pod jednim ventilem prosakovala brzdovka. doporucuju zkontrolovat
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
ABS modul se neda zrepasovat co? Sehnat tesneni a vymenit je? To nez shanet jety modul (ktery stejne za chvilku bude taky prosakovat) tak to spis ABS bypasnu, stejne nemam rad elektronický kecátka do řízeni.MYSAK píše:Ja tu krabici ABS menil protoze pod jednim ventilem prosakovala brzdovka. doporucuju zkontrolovat
Ten co tece mi lezi v garazi a chystam se ho rozebrat a zjistit co v nem je a neni tak treba se k tomu nak dokopu
Aj mne taktiež slzí z toho ABS modulu neprišli ste na nič ako by sa to dalo zrepasovať alebo nemá niekto náhodou na predaj funkčný ?
Nissan 200sx s13 rv.1989