svářečka co2 dotaz

prostě všechno, co je tak trochu off-topic
Odpovědět
yHCov
user

svářečka co2 dotaz

Příspěvek od yHCov »

Měl bych dotaz na jedince, kteří mají k tomuto tématu co říct.
Jedna osoba, které už má něco nasvářeno mi říkala, ať si u své svářečky einhell 170 vyměním kabel kostry za tlustší. Má to prý opravdu zlepšit schopnosti této dosti neschopné svářečky. Pořídil jsem pořádné svářecí kleště, ale jde mi teď o to jaký průměr kabelu zvolit. Z transofrmátoru vychází kabel s průměrem cca 4,6mm, který je spojkou nalisován na kabel co vede ke kleštinám, který má průměr cca 4-5mm. Mám připraven kabel s průřezem 25mm tzn průměr o pár mm větší.
Zajímalo by mě, pokud je tu někdo elektrikář co opravdu ví, jestli tím něco získám když ve svářečce se mi to adaptuje stejně na průměr vinutí. Kostru chci mít ještě o cca metr delší, prý by to nemělo vadit a mě vadí když musím podkládat svářečku při vaření auta které je zcela nahoře na heveru..Ještě by mě zajímalo jak nejlépe propojit kabely, jestli nalisováním spojkou, případně spájením. Děkuji za věcné poznatky.
Kopriw
user
Kontaktovat uživatele:

Re: svářečka co2 dotaz

Příspěvek od Kopriw »

dycky neco malo ziskas.cim tlustsi kabel, tim mensi odpor.a cim vic ti toho tim kabelem tece a cim je delsi, tim vic je ten rozdil znat.a lepsi je urcite nalisovat.takhle silnej kabel jen tak neprohrejes abys ho dobre spajel
Tetuju,moc to neumim ale zase sem levnej :D
MYSAK
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MYSAK »

kdyz mas poradny poleno na pajeni tak prohrejes :D ale nalisovani je v pohode. a nebo delaj este oka ze dvou dilu kde kabel stahnes sroubama (teda pokud ten kabl ma naky oko) a ze z trafa de slabej drat nic moc neznamena, pokud bys mel stejne slabej i dal bylo by to jak pise kopriw, velkej odpor = velkej ubytek napeti
yHCov
user

Příspěvek od yHCov »

dík za ujasnění..mákm i hovado pájku,tak to nalisuju a ještě nechám protéct cínem ať mám dobrej pocit.
yHCov
user

Příspěvek od yHCov »

klidně to smažte..dík
mara_m
user

Příspěvek od mara_m »

pruřez 25 je pri proudovy zatizitelnosti 100% je staven na 145A pri 60% je to 158A pri delce 17m takze znat to bude urco ale zas tak ne oko urcite nalisovat a zezhora zakapnout cinem
CNC výpalky laser ,plasma a autogen
Odpovědět