navazuju na automatovo téma čínské turbo,kde mne zarazila jeho úvaha "kvalita nemože byt za tieto peniaze".Kolik myslíte,že je výrobní cena jednoho turba u Garretta? Do 1000 kč,víc to není.A za kolik se prodává u nás? Za 25000 kč.Kam se ztratilo těch 24000 tisíce?Já dával za dvě turba přes 50 tis po slevě,protože jsem jinou cestu neměl.Je to nenažraná nemravnost.Dnes je možností více,díky bohu.Ať si kdo chce co chce koupí na ebay či v číně,jenom dobře.Já osobně si hodně rozmyslím,než někoho odsoudím za to,že nechce dotovat jachty bandě nenasytných manažerů a překupníků,kteří nikdy na pořádnou práci nesáhli,jen vidlema přehazují nuly z jedné hromady na druhou. Garretta a spoustu jiných podobných rodinných firem dnes vlastní obrovská finanční konsorcia,kde akcionář jednou za rok přijde,natáhne ruku a řekne ..dej.Takže vám je jasné,že neplatíte za výjimečnou kvalitu ale na něco úplně jiného.Je mi také mnohem sympatičtější člověk,který dokázal postavit něco z polotovarů díky vlastní šikovnosti a nápadům,než když si koupím fabrikou vyrobené lego s návodem k sestavení.Sice je to pochopitelně mnohem jednodušší a tito lidé dnes jezdí,ale samotného mne baví především ta cesta vývoje,ten produkt už není tak zajímavý.Lidem,kteří chtějí vyzkoušet něco nového,neověřeného (i třeba proto,že je to levnější),bychom tím spíše měli jít na ruku,protože je to výhodné i pro nás.Můžeme zdarma použít výsledky jejich snažení.Kterápak firma dnes za toto nechce zaplatit?
PS:asi před měsícem jsem byl nakupovat v jedné známé firmě obchodující se spojovacím materiálem,potřeboval jsem 4 šrouby 14 x 45 x 1,5 mm stoupání pevnost 12,9.Když mi prodavač řekl,že stojí 340 kč,řekl jsem si budiž,potřebuju je.Když mi následně na to oznámil že.."ale jen jeden",to už mi mrdlo v makovici.Milého prodavače jsem seřval a oznámil mu,at s tou cenou kouká rychle něco udělat, nedám víc jak 50 kč za kus.Vylezlo z něj,že mi je teda nechá za nákupku = 34 kč.Ti z vás,kteří umí počítat procenta už vědí,co se skrývá pod slovem "marže".A to je cena pro velkou firmu už od překupníka.Jak je to tedy ve finále? Výrobce - spotřebitel = 3 kč/340 kč

(takovýchto příkladů můžu doložit podstatně víc) Přijde vám to normální a správné?Mně ne,nikdy se s tím neztotožním a vola nikomu dělat nehodlám...
PS2:je smutné,že to musím říci,ale..číno,držím ti palce..