čtěte
čtěte
navazuju na automatovo téma čínské turbo,kde mne zarazila jeho úvaha "kvalita nemože byt za tieto peniaze".Kolik myslíte,že je výrobní cena jednoho turba u Garretta? Do 1000 kč,víc to není.A za kolik se prodává u nás? Za 25000 kč.Kam se ztratilo těch 24000 tisíce?Já dával za dvě turba přes 50 tis po slevě,protože jsem jinou cestu neměl.Je to nenažraná nemravnost.Dnes je možností více,díky bohu.Ať si kdo chce co chce koupí na ebay či v číně,jenom dobře.Já osobně si hodně rozmyslím,než někoho odsoudím za to,že nechce dotovat jachty bandě nenasytných manažerů a překupníků,kteří nikdy na pořádnou práci nesáhli,jen vidlema přehazují nuly z jedné hromady na druhou. Garretta a spoustu jiných podobných rodinných firem dnes vlastní obrovská finanční konsorcia,kde akcionář jednou za rok přijde,natáhne ruku a řekne ..dej.Takže vám je jasné,že neplatíte za výjimečnou kvalitu ale na něco úplně jiného.Je mi také mnohem sympatičtější člověk,který dokázal postavit něco z polotovarů díky vlastní šikovnosti a nápadům,než když si koupím fabrikou vyrobené lego s návodem k sestavení.Sice je to pochopitelně mnohem jednodušší a tito lidé dnes jezdí,ale samotného mne baví především ta cesta vývoje,ten produkt už není tak zajímavý.Lidem,kteří chtějí vyzkoušet něco nového,neověřeného (i třeba proto,že je to levnější),bychom tím spíše měli jít na ruku,protože je to výhodné i pro nás.Můžeme zdarma použít výsledky jejich snažení.Kterápak firma dnes za toto nechce zaplatit?
PS:asi před měsícem jsem byl nakupovat v jedné známé firmě obchodující se spojovacím materiálem,potřeboval jsem 4 šrouby 14 x 45 x 1,5 mm stoupání pevnost 12,9.Když mi prodavač řekl,že stojí 340 kč,řekl jsem si budiž,potřebuju je.Když mi následně na to oznámil že.."ale jen jeden",to už mi mrdlo v makovici.Milého prodavače jsem seřval a oznámil mu,at s tou cenou kouká rychle něco udělat, nedám víc jak 50 kč za kus.Vylezlo z něj,že mi je teda nechá za nákupku = 34 kč.Ti z vás,kteří umí počítat procenta už vědí,co se skrývá pod slovem "marže".A to je cena pro velkou firmu už od překupníka.Jak je to tedy ve finále? Výrobce - spotřebitel = 3 kč/340 kč (takovýchto příkladů můžu doložit podstatně víc) Přijde vám to normální a správné?Mně ne,nikdy se s tím neztotožním a vola nikomu dělat nehodlám...
PS2:je smutné,že to musím říci,ale..číno,držím ti palce..
PS:asi před měsícem jsem byl nakupovat v jedné známé firmě obchodující se spojovacím materiálem,potřeboval jsem 4 šrouby 14 x 45 x 1,5 mm stoupání pevnost 12,9.Když mi prodavač řekl,že stojí 340 kč,řekl jsem si budiž,potřebuju je.Když mi následně na to oznámil že.."ale jen jeden",to už mi mrdlo v makovici.Milého prodavače jsem seřval a oznámil mu,at s tou cenou kouká rychle něco udělat, nedám víc jak 50 kč za kus.Vylezlo z něj,že mi je teda nechá za nákupku = 34 kč.Ti z vás,kteří umí počítat procenta už vědí,co se skrývá pod slovem "marže".A to je cena pro velkou firmu už od překupníka.Jak je to tedy ve finále? Výrobce - spotřebitel = 3 kč/340 kč (takovýchto příkladů můžu doložit podstatně víc) Přijde vám to normální a správné?Mně ne,nikdy se s tím neztotožním a vola nikomu dělat nehodlám...
PS2:je smutné,že to musím říci,ale..číno,držím ti palce..
- Fizzbiker
- user
- Kontaktovat uživatele:
Re: čtěte
ja osobne si myslim ze neni problem v cine ale v tom ze vysledky prace maji v hodne sirokem intervalu tzn od absolutnich sraček po opravdu kvalitni veci a nejvezsi problem je rozlisit je, osobne mam nachystane už jeté T25G v replice a kdyz sem shanel reference tak pry 5O/5O bud se vysere driv nez zajedu motor a nebo vydrzi prinejmensim to co garett vzhledem k tomu že se jedna uz o pouzite zbozi staci mi kdyz nebude hulit. dalsi pripad je z nissanclub.cz clen Jifo (chodi i sem) oturbil primeru pomoci nejakeho china kitu a vesele fouká NA motor.
motor asi nevi že je to čajna a lita jako prase jedine co mu hoří sou spojky a pokud vim tam zase to byly značky jako třeba RENOVAK a podobně kde garantovali že to vydrží ty koně (což si osobne myslim že ke kktina protože spojka prenasi kroutak takze jde o jeho extremni hodnoty a o narust)...
motor asi nevi že je to čajna a lita jako prase jedine co mu hoří sou spojky a pokud vim tam zase to byly značky jako třeba RENOVAK a podobně kde garantovali že to vydrží ty koně (což si osobne myslim že ke kktina protože spojka prenasi kroutak takze jde o jeho extremni hodnoty a o narust)...
Já si myslim že na Číně neni nic špatného, i u nás se najdou lidi co odfušuji co se da, potom čina ma velké minus kvuli tom že buh vi jak je to už davno si vytvořili dost špatnou pověst takže je uplně jedno že dnes třeba vyrabějí věci na dobre urovni ta pověst se snima tahne pořad dal a lidi dokud si to neodskouši tak vše co ma na štitku made in čina je šunt.
- sejkora
- user
- Kontaktovat uživatele:
tak rekneme ze treba minibike se jim dvakrat nepovedli, je fatk ze ja sem mel chinu a jezdila me v pohode a kamos co mel chinu tak 10 minut jezdil a dva dny opravoval
jak vyzkouset chinske turbo ze opravdu vydrzi?? Jde do toho nekdo se mnou?:)
http://www.youtube.com/watch?v=l-spt7y1v6Y
jak vyzkouset chinske turbo ze opravdu vydrzi?? Jde do toho nekdo se mnou?:)
http://www.youtube.com/watch?v=l-spt7y1v6Y
Bez auta...
které výrobky máš konkrétně na mysli?
chladiče?
šrouby?
ojnice?
písty?
věci na podvozek?
elektroniku?
Brzdy?
turba?
ventily?
všechno se teď dělá v číně(pokud se to nedělá v Mexiku),protože výrobní firma,která nepřesune provoz,zkrachuje.Ledaže je dotovaná státem,nebo vyrábí velmi lukrativní produkt.
V číně jsou momentálně ty nejlepší výrobní technologie,akorát než se to dostane k tobě na stůl,jmenuje se to Garrett,Scatt,Eagle,iPod,Dunlop,Nakamichi,Bosch,Siemens...Už jen kvůli blbým ekologům je nutno spoustu výroby přesunout tam,protože místní legislativa je velmi nepřátelská.
Pochopitelně kvalita širokého spektra výrobků je velmi rozdílná,kopií spousta,proto je nutno pečlivě vybírat ale je to další alternativa pro spotřebitele,konkurence místním tuhým kartelům velmi potřebná,rozhodně bych ji nezatracoval..
chladiče?
šrouby?
ojnice?
písty?
věci na podvozek?
elektroniku?
Brzdy?
turba?
ventily?
všechno se teď dělá v číně(pokud se to nedělá v Mexiku),protože výrobní firma,která nepřesune provoz,zkrachuje.Ledaže je dotovaná státem,nebo vyrábí velmi lukrativní produkt.
V číně jsou momentálně ty nejlepší výrobní technologie,akorát než se to dostane k tobě na stůl,jmenuje se to Garrett,Scatt,Eagle,iPod,Dunlop,Nakamichi,Bosch,Siemens...Už jen kvůli blbým ekologům je nutno spoustu výroby přesunout tam,protože místní legislativa je velmi nepřátelská.
Pochopitelně kvalita širokého spektra výrobků je velmi rozdílná,kopií spousta,proto je nutno pečlivě vybírat ale je to další alternativa pro spotřebitele,konkurence místním tuhým kartelům velmi potřebná,rozhodně bych ji nezatracoval..
Pokud de o turba z ciny nebyla s nima spokojenost proto sou odsuzovany, jinak ze se plati za znacku s tim naprosto souhlasim. a abych se i zastal ciny.. sice z jinyho soudku ale jednim z mych dalsich konicku je rc modelarina, 90% elektroniky objednavam z ciny.. a sem naprosto spokojenej
A ke sroubum, presne tak to bylo u nas ve meste, zelezarstvi kde sem si koupil 5 sroubu za 90kc (necekal sem to a kdyz uz sem se nezeptal predem an cenu tak sem si rek sem blbej co se da delat) o 5km dal, obchod se spojovacim materialem sem mel za 10kc stejnych sroubu hrst.. je to verbez
A ke sroubum, presne tak to bylo u nas ve meste, zelezarstvi kde sem si koupil 5 sroubu za 90kc (necekal sem to a kdyz uz sem se nezeptal predem an cenu tak sem si rek sem blbej co se da delat) o 5km dal, obchod se spojovacim materialem sem mel za 10kc stejnych sroubu hrst.. je to verbez
To preco je vsetko v Cine je samozrejme aj vyspelostou naroda - vacsina tam pracuje len par supov kdezto v USA alebo aj u nas to nehrozi. Cize maju ovela nizsie naklady na to + samozrejme uplne ina polika. Nejake prachy ale do vyvoja a testovania, ked uz je rec o turbe, urcite musia ist. Zas s tym by som to az tak s tou cinou neporovnaval. Niekedy vsak dobre okopirovany produkt moze byt na velmi podobnej ked nie rovnakej urovni ako produkt ktory ma za sebou drahe testy. Kazdeho je osobny nazor ci by to podstupil alebo nie.
A Adner ma z cenou a marzami pravdu. Pracujem v autodieloch a dobre viem ako to je. Taky hit napr. denne svietenie za 80€ ma casto krat nakup okolo 15€.
A Adner ma z cenou a marzami pravdu. Pracujem v autodieloch a dobre viem ako to je. Taky hit napr. denne svietenie za 80€ ma casto krat nakup okolo 15€.
RS13, motor komplet GO by Kentoya, FMIC Avia, walbro 255, otvorene sanie, nerez zvody, 3" nerez vyfuk od turba, alternativne FPR, tlak 0,6b, predne brzdy S14, 16" white Borbet, vrtane kotuce, chladič 180SX, rozpery, podvozok KYB + Tein, polyuretany na celom aute, napravy komaxit, budik na tlak turba, Nardi náboj na OMP 350mm
Open diff drifting
Open diff drifting
Já bych taky na Čínu neházel všechnu špínu. Číňani umí dělat od úplnejch šmejdů až po 1A+ kvalitu. Samozřejmě, že je rozdíl v ceně. Pokud si někdo zaplatí za kvalitu, dostane ji. A osobně si nemyslím, že by čínští inženýři byli tupci a netestovali své výrobky. Abych řekl pravdu, tak tak perfektní výstupní kontrolu, jakou mají v některých čínských fabrikách by jim mohli i zdejší závidět.MYSAK píše:Pokud de o turba z ciny nebyla s nima spokojenost proto sou odsuzovany, jinak ze se plati za znacku s tim naprosto souhlasim. a abych se i zastal ciny.. sice z jinyho soudku ale jednim z mych dalsich konicku je rc modelarina, 90% elektroniky objednavam z ciny.. a sem naprosto spokojenej
Já taky nakupuju z Číny elektroniku a to i jako součástky. Vyplatí se mi to. Pokud beru některý věci přímo od výrobce, tak ceny už nemůžou bejt ani lepší. Častokrát se ale vyplatí i koupit čipy a další věci v kusovým množství, a dostanu se zhruba na polovinu toho, co tady (u věcí, které dotyčný nevyrábí, ale jen přeprodává).
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.
Woyta: "Kvalita zatáček se dá hodnotit počtem hrobečků. Čím víc hrobečků, tím větší zábava."
Tosho píše:To preco je vsetko v Cine je samozrejme aj vyspelostou naroda - vacsina tam pracuje len par supov kdezto v USA alebo aj u nas to nehrozi. Cize maju ovela nizsie naklady na to + samozrejme uplne ina polika. Nejake prachy ale do vyvoja a testovania, ked uz je rec o turbe, urcite musia ist. Zas s tym by som to az tak s tou cinou neporovnaval. Niekedy vsak dobre okopirovany produkt moze byt na velmi podobnej ked nie rovnakej urovni ako produkt ktory ma za sebou drahe testy. Kazdeho je osobny nazor ci by to podstupil alebo nie.
ty si uz videl niekedy aby americania nieco vymysleli vsetko tahaju s ciny
Spis amici to vymysli, cinani to vyrobi, amici draze prodaj a vsichni jsou spokojeni.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
On the 7th day GOD created the RWD car just for fun!!
(O)=(O)/ 200SX . \(O)=(O)
Nippon Sangyo 200SX RS133
Skoro se vším musím taky souhlasit a dnes se v číně vyrábí opravdu vše a je to vždy o tom co je to za firmu a mají tam od šmejdu až sakra dobrou kvalitu jak bylo řečeno . A ta marže ta je opravdu veliká obzvláště v čr a do čeho vidím tak v autorizovaných servisech je opravdu paradní to asi každej kdo zašel do Nissanu pro něco ví . Ja občas u jiné značky vidím ve skladu jak to líta a když vidim 20% dobře no ,ale co tam najednou vidím 160% to bylo třeba na brzdách na dodávku a i tak byli za dobrou cenu jako druhovýroba a často to líta podobně . Nebo zadní blatník na naší Kiu Carens u nás 29 000kč a v Německu asi 15 000kč a to tam maj randál stejně na tom.
Takže kdyby si origo servis nebral takové sumy tak by se nám dělali auta líp i z origo dílů a následně i druho výroby . Nejvíce to lze vidět asi na olejích kde si má každý možnost porovnat a ještě oni dostanou slevu . A se šroubečkama mám stejnou zkušenost.
Vydělat je třeba ,ale tohle jsou fakt extremy když by jsme si v obyč servisu dali takovou marži tak to dlouho asi nepojedem ne?
Nebo brácha furt bere elektroniku a tak třeba hon kong , folie ochrana na mobil 5ks za 40kč i s poštou z Hong kongu nechápu(u nás nejlevnejsi 120kč,ks) a nebo furt baterie do mobilů , notebooku a většinou pohoda za málo peněz hodně muziky
Takže kdyby si origo servis nebral takové sumy tak by se nám dělali auta líp i z origo dílů a následně i druho výroby . Nejvíce to lze vidět asi na olejích kde si má každý možnost porovnat a ještě oni dostanou slevu . A se šroubečkama mám stejnou zkušenost.
Vydělat je třeba ,ale tohle jsou fakt extremy když by jsme si v obyč servisu dali takovou marži tak to dlouho asi nepojedem ne?
Nebo brácha furt bere elektroniku a tak třeba hon kong , folie ochrana na mobil 5ks za 40kč i s poštou z Hong kongu nechápu(u nás nejlevnejsi 120kč,ks) a nebo furt baterie do mobilů , notebooku a většinou pohoda za málo peněz hodně muziky
S14 r.v 1996 66tkm, P11GT,Daihatsu GTi ,Primastar, P11 prasivka diesel.
Pojištění vozidel, dovoz ze zahraníčí, servis JDM aut.
Levné autodíly
DGR podvozky : http://www.dgr-podvozky.cz
Pojištění vozidel, dovoz ze zahraníčí, servis JDM aut.
Levné autodíly
DGR podvozky : http://www.dgr-podvozky.cz
Co se tyce ochrane folie na dotykovej displej tak si radeji priplacim.
Akorat skoda, ze u nas jde sehnat maximalne Brando ale i tak maji folie paradni.
Folie za 5kc nebyla moc pouzitelna.
Akorat skoda, ze u nas jde sehnat maximalne Brando ale i tak maji folie paradni.
Folie za 5kc nebyla moc pouzitelna.
It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Tak kdo to zkusí http://cgi.ebay.com/ebaymotors/GT28-GT2 ... ccessories ?
- blázen
- user
- Kontaktovat uživatele:
můj názor zní,že i čínský turbo,který není pod vlajkou nějaký drahý značky může fungovat spolehlivě,avšak záruku spolehlivosti poskytne jen značkový turbo..= jsem pro předražený značky
superb 2004 1,9tdi chiped.. brzy k prodeji..
na dvoukilo seženu vše,vlastně skoro vše :-k
prodej ND nissan sunny 1,8gti B12
GO motorů CA18DET etc..
kontaktovat:736460675 0-24hod
na dvoukilo seženu vše,vlastně skoro vše :-k
prodej ND nissan sunny 1,8gti B12
GO motorů CA18DET etc..
kontaktovat:736460675 0-24hod