Raddyho elektronicky boost controler -part 2
Raddyho elektronicky boost controler -part 2
Ak si pamatate, minuly rok som si vyrobil elektronicky boost controller (nastavovaci tlakovy snimac, zosilovac, solenoid), mal som problem s oscilaiou max. tlaku. Kedze som mal stale problemy s poklesom tlaku pri vysokych otackach sposobenym manualnym kontrolerom tlaku (T-kus s pruzinou) vratil som sa k spekulovaniu s mojim elektronickym systemom a problem som vyriesil velice elegantne: do okruhu som zapojil vyrovnavaciu nadobu a vsetko zrazu bezi perfektne, tlak presne drzi v celom rozsahu otacok a je to nastavitelne
fotit tam nie je co, je to jednoduchy nastavitelny tlakovy spinac, k nemu jednoduchy zosilovac, 12V 3-cestny solenoid a hadicky. Zo sania ide hadicka do spinaca, kotry spina 12V pre solenoid. solenoid pri zopnuti a otvoreni pusti tlak zo sania do actuatora. Medzi solenoidom a actuatorom je ste vyrovnavacia nadoba a to je vsetko.Gerox píše:zajimave...naky fotky? a further info?
Vyhody:actuator je uplne zavrety az do dosiahnutia max. pozadovaneho tlak-rychlejsi nabeh turba.
Pozadovany tlak je presne udriazavany v celom rozsahu otacok
Je to nastavitelne na lubovolny tlak v rozsahu spinaca, takze si viem z kabiny nastavit max. tlak turba pootocenim potenciometra na spinaci
vyrobu neplanujem, je to tak jednoduche ze si to moze vyrobit kazdy sam.
tu je este spinac kotry som pouzil, www.conrad.com, vyberte si krajinu
produktove cislo: 186031 - WU
tu je este spinac kotry som pouzil, www.conrad.com, vyberte si krajinu
produktove cislo: 186031 - WU
solenoid je obycajny vzduchovy 12V z nejakeho auta, dali mi ho v servise za 500Sk z krabice s bordelom, jedina podmienka je aby bol 3-cestny, cize musi mat 2xvstup a este jeden vystup ktory je vzdy spojeny z jednym zo vstupov, aby pri zavreti mohol vzduch uniknut z actuatora.
vyhoda oproti manualnemu?:v mojom pripade jedna podstatna-manualny nefungoval. Nedrzal tlak a neverim ze pruzinovy system je presny a otvara a zatvara presne. Moj system pozna len dva stavy-otvoreny ak je tlak maximalny a zavrety ak je tlak nizssi ako maximalny.
vyhoda oproti manualnemu?:v mojom pripade jedna podstatna-manualny nefungoval. Nedrzal tlak a neverim ze pruzinovy system je presny a otvara a zatvara presne. Moj system pozna len dva stavy-otvoreny ak je tlak maximalny a zavrety ak je tlak nizssi ako maximalny.
samozrejme, len neviem z hlavy ci je 3-cestny. nadobka je obycajna litrova plechovica od farby s naletovanymi 4mm trubkami na uchyt hadiciek. ako idealny objem sa ukazuje prave ten liter, mozno trosku viac...len aby bola vzduchotesnaHynek píše:tak to by se dal použít ten solenoid PRC z 200 ne? stejn? je tam k ni?emu
+ tlakový spína? (conrad) a nádobku si ud?lal z ?eho ?