Riesenie vytlacania mierky oleja

otázky a odpovědi technického rázu
Odpovědět
raddy
user

Riesenie vytlacania mierky oleja

Příspěvek od raddy »

a oleja vo ventilacii vaciek....

Dovod bol netesniaci PCV ventil, ktory je zozadu na sani a donho ide hadica z odvetrania vaciek. Je to jednosmerny ventil, ktory musi pri tlaku v sani tesnit smerom k vackam. Ten moj netesnil. Da sa lahko vybrat a prefuknut, ci tesni.
Ked netesni, tlak ide to vaciek a olejovej vane a sposobuje pretlak oleja do hadic ventilacie a odtial do sania (pri volnobehu).
Ja som ten ventil jednoducho zavaril a hadice som presmeroval do zbernej nadoby.....
Tot vsjo a co to narobilo neplechy :?
935Baby
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 935Baby »

Gratuluji k uspesnemu vyreseni problemu. Originalni reseni zavarit to. Hlavne nezavaruj taky ty svicky (PS elektroda ocel/hlinik by se stejne tezko shanela :lol: )

Takova nenapadna soucastka a co to zpusobilo problemu. Jinak nechapu jak ten ventil nemuze tesnit. Prece je to primitivni soucast:

Sedlo do ktereho doseda pistek. Asi to netesni jen v pripade kdyz jsou tam usazeniny karbonu. Jinak prece kdyz se vycisti tak musi tesnit ne?

Nebo uz byl tvuj tak opotrebovany.
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
raddy
user

Příspěvek od raddy »

je to len kovovy piestik, nevyzeral ze by tam bol karbon, asi bol len zodraty. kedze jediny ucel tejto suciastky je odsavanie pripadnych par od vaciek na volnobehu, neriskujem ze sa mi tam zase navali olej, tak som ho zrusil...
Odpovědět