seřízení předstihu
seřízení předstihu
Zdravím všechny a prosím o radu.Potřebuji seřídit předstih,ale podle manuálu mám problém.Stroboslop je jasný,úhly na rolně taky,ale podle čeho se mám chytit?V manuálu je šipka,která udává místo na motoru a s tím si nevím rady.Většinou je na motoru výlisek a podle toho se to seřídí. Ale tady nemůžu nic najít.Pak mi teda napadá dát první hrnec do horní úvratě a z řemenice pak vzít nulu,ale připadá mi to krkolomný.Není přece jenom jednodušší způsob či fígl? Dík Dan
Dík,tak já ještě jednou pohledám,že by to mohl být plíšek mě nenapadlo,ale mám strach,že bych ho určitě nepřehlídl v těch místech jsem hledal.Pokud nebude,je můj nápad reálný s prvním hrncem?sprinter píše:Ta šipka tam je.Je to plíšek ve tvaru zašpičatělého jazýčku nad spodní řemenicí v pravo od osy klikovky.Pokud jej tam nemáš tak ti ho někdo asi ulomil.
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
snad to není blbost,ale moje představa je,že vyndám svíčku,protočím to golou až dostanu píst do horní úvratě a v tu chvíli bych měl mít nula stupňů,od řemenice kde je nula kolmo udělám čáru a pak by mohl přijít na řadu stroboskop.Možná tu je ještě jeden háček a to jestli je dobře rozvoďák,pokud by byl třeba o zub tak to nepoznám a celá práce je na nic.To je můj názor,nejsem motorář a moc si toho ze školy nepamatuju.Nechal jsem totiž dělat generálku na motoru a pohybovalo se u toho víc lidí,tak si nejsem stoprocentně jistej ani s rozvodama,které jsem nechal samozřejmně udělat.Jo a k té šipce z plechu jak tam byla přidělaná? Na nýt nebo podobně?To by mi určitě pomohlo,pokud bych měl hledat malou dirku tak po nalezení bych měl to co potřebuju. DanMartin_534 píše:teoreticky to možný je, ale netušim, jak to chceš udělat v praxi na složenym motoru
jinak manuál str. 145
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
teoreticky je to zmáklý dobře, otázkou je, jestli dokážeš trefit přesně horní uvrať s přesností na 1 stupeňDan píše: snad to není blbost,ale moje představa je,že vyndám svíčku,protočím to golou až dostanu píst do horní úvratě a v tu chvíli bych měl mít nula stupňů,od řemenice kde je nula kolmo udělám čáru a pak by mohl přijít na řadu stroboskop.Možná tu je ještě jeden háček a to jestli je dobře rozvoďák,pokud by byl třeba o zub tak to nepoznám a celá práce je na nic.To je můj názor,nejsem motorář a moc si toho ze školy nepamatuju.Nechal jsem totiž dělat generálku na motoru a pohybovalo se u toho víc lidí,tak si nejsem stoprocentně jistej ani s rozvodama,které jsem nechal samozřejmně udělat.Jo a k té šipce z plechu jak tam byla přidělaná? Na nýt nebo podobně?To by mi určitě pomohlo,pokud bych měl hledat malou dirku tak po nalezení bych měl to co potřebuju. Dan