Chlapi řekněte že je to sen, že se mi to zdá
Jsem nasazoval kryt na svody a nejednou jsme zaostřil na hřídelku wastegate ventilu a koukam - Kurva !!!! co to je??????????????????
To byl první pohled:
Zaostril jsem bliž, žastoural šroubovákem a vono je to fakt do prdele zavařené. Sorry za ty silná slova, ale tohle se nedá jinak říct. Myslel jsem že to tam se mnou v tý garáži šlehne
Detail hřídelky:
Ja věděl proč se mě to 1.jméno v techničáku nezdálo. Vlastnil to nějakej Demeter, že ja se vůbec divím že je to zavařené.
Sakra ted bych potreboval nekoho aby mě už vzbudil.
Nějaké detaily ke stylu jakym auto jezdilo:
Hlave musim říct že jsem nikdy neřídil jiné SX než to moje. Jeden kámoš mě v jeho SX jednou svezl ostře ale když jedete jako spolujezdec tak jsou ty pocity vždy jiné.
Turbo tlačilo 0,7 baru. Nedával jsem tam žádné podložky atd. Je fakt že nábeh turba nebyl nijak razantí. Jeste jeden detail, turbo znatelně tlačilo tak od 3500rpm - to nastávál ten hlavní zátah.
Možné následky toho zavaření:
- právě pomalý náběh turba, kvůli tomu že wastegate byla por¨řád otevřená
Řešení:
- zkusím to nějak odbrousit bez sundavaní turba, ale nevím asi to pujde spatne, je tam moc málo místa na manipulaci
- třeba byla wastegate špatná tak to zavařil - fakt to nechápu co s tím kdo dělal
Vraždil bych - zavařená hřídelka wastegate ventilu
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Vraždil bych - zavařená hřídelka wastegate ventilu
Naposledy upravil(a) 935Baby dne 12.05.2006, 22:01, celkem upraveno 2 x.
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím, našel jsem neco na sxoc.uk
http://www.sxoc.co.uk/vbb/showthread.ph ... +wastegate
Píšou tam že je to snad jenom nějaká vložka co je zavařená a v ní je teprve samotná hřídleka wastegate.
Jak jsem z toho byl v šoku tam jsem to ani vubec nezkoumal.
Jdu do poradne omrknout
Update:
tak jsem nasel další článek a tam píšou že to nemá být zavařené.
Jo a taky me tam pri čtění došlo že by ta wastegate mohla být zavařená i v zavřené poloze, ale toho bych si asi všimnul. Nejspíš by se mě rozlítnul motor nebo protočíla ručička na budíku tlaku turba
Píšou tam že je to snad jenom nějaká vložka co je zavařená a v ní je teprve samotná hřídleka wastegate.
Jak jsem z toho byl v šoku tam jsem to ani vubec nezkoumal.
Jdu do poradne omrknout
Update:
tak jsem nasel další článek a tam píšou že to nemá být zavařené.
Jo a taky me tam pri čtění došlo že by ta wastegate mohla být zavařená i v zavřené poloze, ale toho bych si asi všimnul. Nejspíš by se mě rozlítnul motor nebo protočíla ručička na budíku tlaku turba
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Raddy ty jsi nas Turbo Guru
Proboha uz jsi nikdy neco takoveho videl ?
Jenom pro ujasneni, poslal jsem to pro zajimavost take na sxoc.uk a tam si jeden clen nebyl jisty jaky svar myslim
Proboha uz jsi nikdy neco takoveho videl ?
Jenom pro ujasneni, poslal jsem to pro zajimavost take na sxoc.uk a tam si jeden clen nebyl jisty jaky svar myslim
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Myslim si ze kontrola turba neni nutna z duvodu ze nedavno ho jeden mechanik sundaval pri generalce hlavy a menil tesneni mezi vyfukovou casti turba a tim bazmekem co se ne nej napojuje downpipe. Kdyz by s tou klapkou bylo neco hodne divneho tak by si toho snad vsiml.raddy píše:fakt dobre.... chcelo by to ale turbo vybrat a skontrolovat PRECO to vlastne bolo zavarene...
No i kdyz, ono na te klapce muselo byt neco divneho - podle me musela byt z casti otevrena a ty by nikdy nemala byt. Hmm tak asi fakt bude lepsi ho nechat okouknout.
Naposledy upravil(a) 935Baby dne 12.05.2006, 19:42, celkem upraveno 1 x.
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
No jeste je tady jedna moznost ze se mi do garaze vloudil nejakej špión behem tech 3 mesicu co nejezdim a zavaril mit to, ale to je malo pravdepodobne
Fakt to tlacilo 0,7 baru
Fakt to tlacilo 0,7 baru
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Tak to byl falešný poplach.
Ten svar drží pouze jakousi vložku ve které je pak hlavní hřídelka klapky wastegate.
Mel jsem sundaný ovládací ventil wastegate takže jsem vyzkousel jak se ta klapka pohybuje. Krasne to cvakalo jak dosedala na tesnici plochy a slo s tou klapkou pobybovat hezky volne.
Tímto se omlouvám Raddymu a ostatním kteří ztrácely čas čtením tohoto článku
Ten svar drží pouze jakousi vložku ve které je pak hlavní hřídelka klapky wastegate.
Mel jsem sundaný ovládací ventil wastegate takže jsem vyzkousel jak se ta klapka pohybuje. Krasne to cvakalo jak dosedala na tesnici plochy a slo s tou klapkou pobybovat hezky volne.
Tímto se omlouvám Raddymu a ostatním kteří ztrácely čas čtením tohoto článku