Nejake novinky ohladom vstrekovania vody

otázky a odpovědi technického rázu
Odpovědět
raddy
user

Nejake novinky ohladom vstrekovania vody

Příspěvek od raddy »

Najnovsie poznatky, skusenosti a zazitky.

vstrekovanie vody vyzaduje (a umoznuje) zvysenie predzapalu (kvoli ochladenie zmesi dochadza k pomalsiemu horeniu a efektivne casovanie zapalovania sa vyrazne onekoruje-predzapal sa znizuje), momentalne mam CAS otoceny takmer nadoraz dolava, v off boost rezime ide auto ako atmosfera a pri tlaku turba 1.2 az 1.3bar nie su ziadne detonacie. Navyse som musel znizit koncentraciu alkoholu vo vode z 50% na 20%, nakolko chladiaci ucinok silnejsiej zmesi bol prilis velky (alebo mnozstvo zmesi vstrekovane do sania je prilis velke pre moj max. tlak turba) a napriek velkemu predzapalu som malo pri ot. okolo 5500-6000 lahke trhanie (vynechavanie zapalovania a mierny pokles tahu). Zmena zmesi a dalsie posunutie predzapalu a trhanie zmizlo. Vyzera to ze terajsie nastavenie bez problemov zvlada tlak turba 1.3bar. Vstrekovanie sa aktivuje pri cca 0.65bar, benzin je 98okt.

Momentalne pracujem na zabudovani dalsej trysky pred turbo (sucasne s povodnou) na zvysenie efektivity samotneho turba (zvysenim hustoty nasavaneho vzduchu, vyrazne zvysuje efektivitu-chladnejsi stlaceny vzduch-a tlak je produkovany pri nizsich otackach kompresora).

Kazdopadne, je uzasne jazdit s tak agresivnym predzapalom, motor je vyrazne pruznejsi, spotreba nizsia. Samozrejme z takehoto nastavenia predzapalu vyplyva oneskorenie nabehu tlaku turba, ktore je ale vynahradene zvysenim krut. momentom v off boost rezime.

ak ma niekto zaujem o blizsie technicke detaily ci principy, staci napisat.
kenivruh
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenivruh »

Kua Raddy daj uz nejake parametre toho tvojho auta :) Nejake zrychlenie 0-100 km/h resp. 0-200 km/h alebo 400m cas atd.
raddy
user

Příspěvek od raddy »

takze zakladne parametre:
schopnost sofera odolat zbytocnemu a castemu vozeniu sa po kopcoch a zakrutach- velmi mala, miestami nulova

index usmevu pri jazde- velmi vysoky, miestami nekontrolovatelne prechadza do pocutelneho spektra

koeficient trasenia ruk po jazde- pomerne vysoky, avsak postupne sa zmensuje

sucinitel vydrze dobreho pocitu po jazde- vysoky az velmi vysoky, so stredne dlhou dobou doznievania, jemnym buketom a mierne steklivymi dochutami.

zrychlenie 0-100km/h- tak dlho ako sa len da, lebo je to dobry pocit

zrychlenie 0-200km/h- tak dlho kym sa nezacnem bat

cas na 400m- co na 400m, ja dokazem ist aj 50km a to su casy!

:wink: 8) :lol:
kenivruh
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenivruh »

No tak to sme ovela mudrejsi teraz :roll: :D
raddy
user

Příspěvek od raddy »

no ked mam povedat pravdu, tebou pozadovane parametre pre mna nejako casom stratili na dolezitosti, skor ocenujem dobre pruzne zrychlenie, kvalitny podvozok ktory ako zistujem ma nado mnou stale prevahu, brzdy ktore brzdia ked treba a moznost na to sliapnut a vychutnat si pocit ze to PROSTE IDE :wink:
tamo
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tamo »

jednoducho idealne auto pre radost, pre velku radost 8)
Nissan 200SX S13 1990
mrkevvzime
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrkevvzime »

aspon odhad kolik by to asi mohlo mit koniku :?:
raddy
user

Příspěvek od raddy »

aaaaa panko pochopil :iroc:

sam sa cudujem, co vsetko dokazem tomu auto odpustit po jedinej vydarenej jazde 8)
raddy
user

Příspěvek od raddy »

mrkevvzime píše:aspon odhad kolik by to asi mohlo mit koniku :?:
to je naozaj tazke odhadnut, ale cez vikend mozno bude moznost porovnat to s turbovou MR2, tak uvidim. Ale menej ako posledne nameranych 280k to urcite nebude 8)
mrkevvzime
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrkevvzime »

staci nahrubo jako treba 250 300 350 400 :wink:
aha ted sem si vsiml ze moc :D
kenivruh
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenivruh »

No ja mam pocit, ze to asi moc rychle nebude, ked to tak tajis :lol: :lol: :lol:
raddy
user

Příspěvek od raddy »

je to cim dalej pomalsie, inak by som predsa nevymyslal furt nejake hluposti, ja to vlastne udrzujem na seriovom vykone :lol:

inak prispevok sa tyka vstrekovania vody, zistovanie kdo ma najvacsi (vykon) si nechajme na zrazy. Dobre predsa vieme ze cisla na papiery autom nehybu.
Gerox
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gerox »

to urcite nie ale tiez sa mi zda zbytocne nechat si to z teba lamat hlavne ak uz sa niekto opytal...nemyslis? :P 8)
raddy
user

Příspěvek od raddy »

nemyslim a urcite ma netreba lamat, pretoze som nic nemeral a tym padom nemozem podat informacie. ved dobre viete ze sa nikdy nezabudnem pochvalit.
Odpovědět