Spínač neutrálu - na co ho potřebuje ECU?

otázky a odpovědi technického rázu
Odpovědět
935Baby
user
Kontaktovat uživatele:

Spínač neutrálu - na co ho potřebuje ECU?

Příspěvek od 935Baby »

Toto bude pokracovani (tedy jestli nejake bude 8) ) debaty o neutral switchi.

Cele to zaclo tady:

forum/viewtopic.php?t=8482&start=15

Tak tady jsou vysledky testu predzapalu:

ten konektor na spinaci neutralu jsem odpojil a propojil kontakty, takze ECU dostavala signal o zarazenem neutralu.

Ohral jsem motor a zmeril predzapal a byl 15° BTDC. Stejne jako kdyz ECU ten signal z spinace neutralu nedostavala.

I jsem pro jistotu zmeril vstupy na ECU - pro spinac neutralu je pin číslo 44 a hodnoty odpovídali.

Jenom mam tedy problem s tim vlastním spínačem, protože na tom když jsem meril mezi kontakty kontinuitu tak tam nebyla pri zarezenem neutralu.

Takze asi no problem ze mi ten spinac nefunguje. Co ty na to Raddy?
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
935Baby
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 935Baby »

Takze tu jeste odkaz na tema o cidle neutralu z SXOC.UK:

http://www.sxoc.co.uk/vbb/showthread.php?t=69191

Dneska jsem jeste zkusil nastartovat studeny motor se bypasnutym cidlem neutralu, takze si ECU myslela za tam skutecne je zarazeny neutral a rikal jsem si jestli to nahodou nepomuze tem mým studeným startum a.......... nic se nezmenilo.

V servisnim manualu sekce EF and EC je v sekci kde jsou popsane priznaky problemu a jejich reseni nasledujíci:

Strana 42

Problem - nelze nastartovat

Řešení - mezi jednotlivými přícinami je toto:

Ujistete se ze během startovani ukazuje otackomer 300rpm, pokud ne tak zkontrolujte spinac neutralu a jeho okruh

Docela bych jako chapal zkontrolovat starter ale proc to tam pisou takto obklikou?

Mimochodem me to behem startovani nebo protaceni motoru naprazdno zadne otacky na otackomeru neukaze protoze mi to cidlo nefunguje. Vam snad nekomu ukazuje otackomer 200 ci 300 otacek pri startu ci protaceni naprazdno?
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
Kentoya
user

Příspěvek od Kentoya »

nemám šanci zjistit, protože mi to hned kopne a nechce se mi odpojovat elektriku, abych to zjistil, ale 300 toček, jsou točky při startování, při nabité baterce
doublejay
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od doublejay »

urcite mi ukazuje... ale musim startovat za "nejiste" teploty kolem 20st., jinak za vetsi zimy a vetsiho tepla chyta na skrtnuti...
Když se může něco pokazit, pokazí se to mně. To, co se pokazit nemůže, se mně určitě pokazí taky. Život je děvka...
Odpovědět