Tekoucí olej kolem manžety u řadicí páky
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Tekoucí olej kolem manžety u řadicí páky
Tak se mi pod převodovkou dělala loužižka oleje přesně pod místem kde je výstupuje kardan z převodovky.
Jsem si myslel že je to gufero na konci převodovky a nakonec jsem vypozoroval že to stíká zezhora od řadičky.
Teče to přes tu gumovou manžetu. Mám ji v jednom místě popraskanou tak část teče tam a část vypadala že tekla kolem spodni a horní pásky která tu manžetu stahuje. Tak jsem pásky dotáhl, tak kolem nich už by to téct nemělo. Jenomže ta stupidní manžeta se nedá vyměnit Měl jsem vyndanou celou řadičku venku a ta manžeta se tam musí nasazovat zezhora (spodem to nejde, tam je ta koukle - ložisko) a ze zhora to také nejde, kvůli tomu jek je tam ta rozšířená část a ta část vypadá že je v jednom celku s tou tyčí co je na ní koukle.
Takže jedine koupit short shift nebo novou řadičku od NISSANA. Vysral bych se na to. Copak to short shift by nebyl špatnej ale je to poslední věc za kterou bych těd chtěl utrácet peníze.
Absolutně nechápu jak to tam může téct, to je nějaká výrobní chyba nebo co Je fakt že ta manžeta je prasklá, že byli trochu volné ty stahovací pásky. Ale jak tam sakra tem olej může stříkat až nahoru - to tam na to dali nějakou speciální trysku nebo co . Tam by přece nikdy žádný olej stříkat neměl, ta manžeta je tam hlavně kvůli tomu aby do převodovky nešel prach ne?
Ještě dodám že hladina oleje v převodovce je jak má být, tedy byla. To už tam bude nepatrně pod hranu kontrolního otvoru - kvůli tomu jak mi to těče. V žádném připadě to ale není přeplněné.
Ted mě napadá jestli by ten unik oleje nemohlo způsobit ucpané odvětrávání převodovky - taková ta hadička co vede dopředu až k motoru
Jsem si myslel že je to gufero na konci převodovky a nakonec jsem vypozoroval že to stíká zezhora od řadičky.
Teče to přes tu gumovou manžetu. Mám ji v jednom místě popraskanou tak část teče tam a část vypadala že tekla kolem spodni a horní pásky která tu manžetu stahuje. Tak jsem pásky dotáhl, tak kolem nich už by to téct nemělo. Jenomže ta stupidní manžeta se nedá vyměnit Měl jsem vyndanou celou řadičku venku a ta manžeta se tam musí nasazovat zezhora (spodem to nejde, tam je ta koukle - ložisko) a ze zhora to také nejde, kvůli tomu jek je tam ta rozšířená část a ta část vypadá že je v jednom celku s tou tyčí co je na ní koukle.
Takže jedine koupit short shift nebo novou řadičku od NISSANA. Vysral bych se na to. Copak to short shift by nebyl špatnej ale je to poslední věc za kterou bych těd chtěl utrácet peníze.
Absolutně nechápu jak to tam může téct, to je nějaká výrobní chyba nebo co Je fakt že ta manžeta je prasklá, že byli trochu volné ty stahovací pásky. Ale jak tam sakra tem olej může stříkat až nahoru - to tam na to dali nějakou speciální trysku nebo co . Tam by přece nikdy žádný olej stříkat neměl, ta manžeta je tam hlavně kvůli tomu aby do převodovky nešel prach ne?
Ještě dodám že hladina oleje v převodovce je jak má být, tedy byla. To už tam bude nepatrně pod hranu kontrolního otvoru - kvůli tomu jak mi to těče. V žádném připadě to ale není přeplněné.
Ted mě napadá jestli by ten unik oleje nemohlo způsobit ucpané odvětrávání převodovky - taková ta hadička co vede dopředu až k motoru
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
to je divný, že ty tam nemáš olejMartin_534 píše:no já mám shortshift a manžetu nemám a nic mi nikde neteče ani nestříká
Jsem zkontroloval i to odvětrávání převodovky a to je průchodné.
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
- tamo
- user
- Kontaktovat uživatele:
manzetu som kupoval od nissanu... je v ponuke ako samostatny diel.... mozno ti netesni ten kruzok v com je ulozena radicka.... mne ide stadial tiez trochu olej ale nie tak aby som mal kaluz alebo utecenu prevodovku... zachytava sa to v tej manzete....toto je part num. prachovky 32862-V5001
Nissan 200SX S13 1990
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Dik za info, kolik stála ta manžeta? Ale proboha jak jsi tu manžetu vyměnil ?tamo píše:manzetu som kupoval od nissanu... je v ponuke ako samostatny diel.... mozno ti netesni ten kruzok v com je ulozena radicka.... mne ide stadial tiez trochu olej ale nie tak aby som mal kaluz alebo utecenu prevodovku... zachytava sa to v tej manzete....toto je part num. prachovky 32862-V5001
Je to technicky nemožné !!!
Tady je foto a je z toho patrne, proc říkám technicky nemožné
Momentálně není doma digi fotak, tak jsem to nakreslil v programu malování
V tomo stavu co je to nakreslené nelze tu manžetu bez poškození sundat a dát novou. Je potřeba sundat to horní rozšířenou část ale vůbec netuším jak, vypadá to že je to v jednom kusu s tou hlavní tyčí. Uvnitř toho rozšíření - v té kuželové části - je zalitá guma
Jak to tedy vyměnit?
- tamo
- user
- Kontaktovat uživatele:
cena asi 300 SK ale uz neviem presne...
No ja som daval shortshift... no je rozoberatelny pod tou tucnou castou sa dal rosrobovat .... takze ja som problem nemal...
ale podla mna staru dat prec... a novu navliec cez tu tucnu cast...seriova radicka je nerozoberatelna... ja si myslim ze to pojde... pripadne tu prachovku trochu nahriat fenom... a malo by to ist.... ta prachovka sa aj tak s radickou nepredava...
No ja som daval shortshift... no je rozoberatelny pod tou tucnou castou sa dal rosrobovat .... takze ja som problem nemal...
ale podla mna staru dat prec... a novu navliec cez tu tucnu cast...seriova radicka je nerozoberatelna... ja si myslim ze to pojde... pripadne tu prachovku trochu nahriat fenom... a malo by to ist.... ta prachovka sa aj tak s radickou nepredava...
Nissan 200SX S13 1990
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
tamo píše:cena asi 300 SK ale uz neviem presne...
Tak to bude problém - je mezi tou horní částí a tyčkou je velký průměrový rozdíl a když se ta horní část manžety nahřeje tak aby se to přetáhlo tak po tom to zůstane roztažené a bude to špatně dosedat na tu tyč.
Pochybuju že potom co to vychladne se to zase smrskne do původní polohy
Ale jak to vypadá tak mě nic jiného nezbyde nez to takhle zkusit
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
Tak manzeta vymenena
Slo to uplne bez problemu, namazal jsem tu horni kuželovou část řadicí páky přetáhl horem tu manžetu. Jo jo, kdo maže ten jede
Slo to uplne bez problemu, namazal jsem tu horni kuželovou část řadicí páky přetáhl horem tu manžetu. Jo jo, kdo maže ten jede