Seřízení volnoběhu
- mrkevvzime
- user
- Kontaktovat uživatele:
hm, tak mam taky podobnej problemek s timhle zvukem - trochu jako naftak je to presne jak rikas kdyz jenom lehce lechtam plyn aby to udrzovalo rychlost tak to tak divne klepe-cvaka jak nakej posranej dehet. ten zvuk zacina od tech cca 2600 vyse a kdyz se motor ohreje je to mnohem slysitelnejsi nez kdyz je studeny, kdyz brzdim motorem nebo zrychluju tak to nedela
jeste jsem stim nic nedelal
jeste jsem stim nic nedelal
- Martin_534
- user
- Kontaktovat uživatele:
Takže tlak jsem změřil a s konečnou platností ho můžu jako možnou příčinu vyřadit.Nebude to 100% přesně páč jsem to měřil nově nainstalovaným budíkem AutoGauge,nicméně i kdyby tam byla nějaká ta odchylka,bez tlaku to rozhodně není,takže.raddy píše:staci zmerat tlak oleja, aby si vedel ci v tom figuruju loziska.... uz sa okolo toho dost spekuluje
Zvýšený volnoběh za studena cca 5,6bar po ohřátí za jízdy nejde cca pod 4bar a na volnoběh pod 2,4,jelikoš jsem to docela zfušoval budu to muset ještě přetěsnit,protože mi to tam kape.
Jsem si téměř 100% jistej že to jsou detonace.
Jelikoš to začalo dělat už předchozímu majiteli a vše co jsem s tím provedl na to mělo jen částečnej vliv(walbro,98oct. benzin,posunovaní přestihu) mám dojem jestli soudruzi v NDR nedělali i rozvody (ty jsem dělal taky a posledně jsem je ještě jednou kontroloval)
Mám dojem jestli nezničili CAS,protikus na vačce je,že by to bylo nějak extra vydřený jako měl Oťas se mi nezdá,jde pootočit ten klínek co je v CAS?Že by byl špatnej předstih?Na volnoběh ho mám na cca 16 ale potom by to mohlo dělat bordel.Ten tlak paliva se mi taky nezdá,neměřil jsem ho ale to auto prostě jede,kdyby to nemělo benzín tak to podle mě bude cukat atd.Jinak znova opakuju že kromě walbra to je úplná serie.
Tak jsem dnes o konzultaci chytřejší.
To co mi řekl Heini mě nijak nenadchlo a vůbec mu nevěřím,tomu uvěřím až uvidím ojnici venku jinak ne (pochopili jste,ložiska,ale nejel v tom)
S Martinem jsme se tak nějak shodli že tlak benzinu bude O.K. páč to fakt jede.(ne že bych z toho uchcával,ale je to serie takže to jede jako serie)
Jak poznám vůli řemenice?To by i to základní nastavení bylo špatně ne?
Zkusím vyměnit CAS a klidně i řemenici,protože je to za 1 jednoduší a za 2 těm ložiskům prostě nevěřím.Pokud by tohle nepomohlo budu to muset zkusit jestli se to bude zhoršovat.
Ty smajlíky tam nedávám proto že bych z toho byl tak odvázanej,jako spíš že už mi z toho hrabe
To co mi řekl Heini mě nijak nenadchlo a vůbec mu nevěřím,tomu uvěřím až uvidím ojnici venku jinak ne (pochopili jste,ložiska,ale nejel v tom)
S Martinem jsme se tak nějak shodli že tlak benzinu bude O.K. páč to fakt jede.(ne že bych z toho uchcával,ale je to serie takže to jede jako serie)
Jak poznám vůli řemenice?To by i to základní nastavení bylo špatně ne?
Zkusím vyměnit CAS a klidně i řemenici,protože je to za 1 jednoduší a za 2 těm ložiskům prostě nevěřím.Pokud by tohle nepomohlo budu to muset zkusit jestli se to bude zhoršovat.
Ty smajlíky tam nedávám proto že bych z toho byl tak odvázanej,jako spíš že už mi z toho hrabe