Blikani dalkovejma
- Mirek
- user
- Kontaktovat uživatele:
Blikani dalkovejma
Dneska sem to slysel v radiu a neveril tomu..tohle se opravdu muze stat jen u nas :-D. To je to jejich "pomahat a chranit"
Blikli jste někdy na protijedoucího motoristu dálkovými světly, aby si dal pozor na policejní hlídku, kterou jste právě minuli? Policie toto chování začíná tvrdě pokutovat. Když bude muž v uniformě "hodný", bude to stát pár set korun. Ale třeba taky dva tisíce.
Policie chytá blikající řidiče rozestavením několika hlídek za sebou.
Česká policie uděluje řidičům pokuty kvůli "zneužívání dálkových světel". Policisté se ani netají tím, že je štve, jak jim blikající šoféři hatí vybírání pokut a udílení trestných bodů. A tak s chutí sahají po paragrafu, podle kterého smí řidič bliknout jen v případě, že upozorňuje ostatní na nebezpečí na silnici.
"Blikáním dělají lidi sami sobě medvědí službu. Chtějí, aby auta jezdila v okolí jejich domů pomalu, ale když jsou jinde, upozorňují ostatní řidiče na policejní kontrolu. Chrání tak silniční piráty," upozorňuje šéf nymburské dopravní policie Josef Ulrich.
Nymburská policie pořádá dokonce na blikající zvláštní lov a jedna hlídka se věnuje speciálně jim. "Někdy pokutujeme víc řidičů za blikání než za rychlou jízdu," přiznal Ulrich.
Mnoho řidičů přitom vůbec nemá tušení, že se něco takového posuzuje jako přestupek. Naposledy takhle mělničtí policisté přistihli několik řidičů při sobotní rozsáhlé akci zaměřené především na motorkáře. Protože postavili několik kontrol za sebou, bliknutí jedna hlídka "vyprovokovala", druhá viděla a třetí řidiče zastavila.
Mnoho řidičů však bliká i z jiných důvodů. Například aby auto naproti upozornili, že nesvítí vůbec. Podle šéfa lounské dopravní policie Rudolfa Náhlovského si sankci zaslouží ten, kdo blikne víckrát za sebou. Právník Václav Vlk zátahy na blikání považuje za šikanu.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/blikli-jste-dalk ... 0_krimi_dp
Blikli jste někdy na protijedoucího motoristu dálkovými světly, aby si dal pozor na policejní hlídku, kterou jste právě minuli? Policie toto chování začíná tvrdě pokutovat. Když bude muž v uniformě "hodný", bude to stát pár set korun. Ale třeba taky dva tisíce.
Policie chytá blikající řidiče rozestavením několika hlídek za sebou.
Česká policie uděluje řidičům pokuty kvůli "zneužívání dálkových světel". Policisté se ani netají tím, že je štve, jak jim blikající šoféři hatí vybírání pokut a udílení trestných bodů. A tak s chutí sahají po paragrafu, podle kterého smí řidič bliknout jen v případě, že upozorňuje ostatní na nebezpečí na silnici.
"Blikáním dělají lidi sami sobě medvědí službu. Chtějí, aby auta jezdila v okolí jejich domů pomalu, ale když jsou jinde, upozorňují ostatní řidiče na policejní kontrolu. Chrání tak silniční piráty," upozorňuje šéf nymburské dopravní policie Josef Ulrich.
Nymburská policie pořádá dokonce na blikající zvláštní lov a jedna hlídka se věnuje speciálně jim. "Někdy pokutujeme víc řidičů za blikání než za rychlou jízdu," přiznal Ulrich.
Mnoho řidičů přitom vůbec nemá tušení, že se něco takového posuzuje jako přestupek. Naposledy takhle mělničtí policisté přistihli několik řidičů při sobotní rozsáhlé akci zaměřené především na motorkáře. Protože postavili několik kontrol za sebou, bliknutí jedna hlídka "vyprovokovala", druhá viděla a třetí řidiče zastavila.
Mnoho řidičů však bliká i z jiných důvodů. Například aby auto naproti upozornili, že nesvítí vůbec. Podle šéfa lounské dopravní policie Rudolfa Náhlovského si sankci zaslouží ten, kdo blikne víckrát za sebou. Právník Václav Vlk zátahy na blikání považuje za šikanu.
Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/blikli-jste-dalk ... 0_krimi_dp
In progress:Nissan 260SX S13 Spec-R Twin Turbo
Future project car #1: Nissan Primera P10 GT rv.91 SR20DE (Evolution I in progress)
Future project car #2: Nissan Primera P10 4x4 rv.92 SR20Di (Evolution I in progress)
Daily car 1: Octavia I TDI (66kw) swap na ASV 81kw, 6q řevodovka, RS podvozek, sprint 764, 96kw turbo kit
Daily car 2: Felicia II
Just for fun: Aprilia RSV 1000 Mille
Ex Car: Nissan 200SX RPS13 rv.91 SR20DET
Prodej ND na 200sx: Seznam dilu zde
Future project car #1: Nissan Primera P10 GT rv.91 SR20DE (Evolution I in progress)
Future project car #2: Nissan Primera P10 4x4 rv.92 SR20Di (Evolution I in progress)
Daily car 1: Octavia I TDI (66kw) swap na ASV 81kw, 6q řevodovka, RS podvozek, sprint 764, 96kw turbo kit
Re: Blikani dalkovejma
Zelené peklo - všichni tam jednou musíme...
Anybody who says they enjoy the Nürburgring is either lying or isn't driving fast enough - J. Stewart
Anybody who says they enjoy the Nürburgring is either lying or isn't driving fast enough - J. Stewart
hehe, zachvilu bude policia pokutovat aj ked si v aute odgrgnes...to nasi floydi sa bez problemov vyjadrili, ze im nevadi ani blikanie, ani dopravne spravodajstvo....klasifikovat bliknutie svetlami ako ich zneuzitie, to sa asi dlho neudrzi, obuje sa do toho prvy nedostudovany pravnik a pojdu do ....
- 935Baby
- user
- Kontaktovat uživatele:
jj taky jsem slysel o par pripadech kdy to blikani pokutovali
Vzdyt je to vlastne legální...policejni hlidka je prece nebezpeci na silniciMirek píše: A tak s chutí sahají po paragrafu, podle kterého smí řidič bliknout jen v případě, že upozorňuje ostatní na nebezpečí na silnici.
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
To je fakt jak v kocourkově...
SR20DET swapped RS13
2007-2011 CA18DET - stock
2011-2018 SR20DET - stock
2019-???? SR20DET - build
2007-2011 CA18DET - stock
2011-2018 SR20DET - stock
2019-???? SR20DET - build
Hlavne kdyz te zastavi a reknes jim ze jsi blikal na protijedouciho protoze nesvitil a tim jsi vlastne zabranoval nebezpecne situaci, muzou ti polibit pr....
Zelené peklo - všichni tam jednou musíme...
ale tohle plati uz asi dva roky ze to je prestupek. A co z toho pline? mavat za to ti nic nemuzou rict. A kdyz te zastavi tak reknes ze si vyhanel vosu z auta
- blázen
- user
- Kontaktovat uživatele:
nedokážou mi ,že jsem blikal = nedostanou ani 5korun, auto mi můžou prolézt celé,mám vše v pořádku = mám je v prdeli
pokud mě to dokážou,mám smůlu..ale nevím jak to chtějí dokázat.
superb 2004 1,9tdi chiped.. brzy k prodeji..
na dvoukilo seženu vše,vlastně skoro vše :-k
prodej ND nissan sunny 1,8gti B12
GO motorů CA18DET etc..
kontaktovat:736460675 0-24hod
GO motorů CA18DET etc..
- Mirek
- user
- Kontaktovat uživatele:
Protože postavili několik kontrol za sebou, bliknutí jedna hlídka "vyprovokovala", druhá viděla a třetí řidiče zastavila. a muzes tvrdit co chcesblázen píše:nedokážou mi ,že jsem blikal = nedostanou ani 5korun, auto mi můžou prolézt celé,mám vše v pořádku = mám je v prdeli
- blázen
- user
- Kontaktovat uživatele:
budu pořát tvrdit,že jsem neblikal,.. k soudu potřebují důkaz.. a pro tohle je výpověd druhého poldy málo
GO motorů CA18DET etc..
GO motorů CA18DET etc..
- Mirek
- user
- Kontaktovat uživatele:
nepotrebuji....potrebuji neco pro dokazani ze jsi jel rychle, protoze to bez promereni je jen dohad. Ale pokud te policajt uvidi jet na cervenou, nepo predjizdet pres plnou, nikdo se s tebou nebude bavit...stejny je to i tady. i kdyby byl sam, porad je to slovo statniho pracovnika proti slovu nekoho kdo je jim ukradenej. Naopak ty by jsi musel dokazovat ze on lze a vymyslel si to.
- blázen
- user
- Kontaktovat uživatele:
nesouhlasím,.. alespon tady v ostravě je 99% křižovatek hlídaných kamerami o kterých lidé ani neví,..sám sem dělal kdysi pro firmu a po OV sme je instalovali.. takže přejetou červenou neobhájíš
viz: http://www.ovanet.cz/cze/produkty-a-slu ... fault.aspx
s blikáním si můžou vytřít prdel..tam prostě budu tvrdit že ne.. a dokud ti vinu neprokážou,nemůžeš být potrestán... presumpce neviny hovoří jasně.. u soudu musí dokazovat žalující strana..nikoliv trestanec..
viz: http://www.ovanet.cz/cze/produkty-a-slu ... fault.aspx
s blikáním si můžou vytřít prdel..tam prostě budu tvrdit že ne.. a dokud ti vinu neprokážou,nemůžeš být potrestán... presumpce neviny hovoří jasně.. u soudu musí dokazovat žalující strana..nikoliv trestanec..
GO motorů CA18DET etc..
GO motorů CA18DET etc..
- Mirek
- user
- Kontaktovat uživatele:
tak sem se na to ptal tatika a mas prravdu.....neblikal jsem..i kdyz bude video, tak rict ze auto najelo na hrb tak to vypada ze blika...ale packy ste se ani nedotkli...nemuzou nic.blázen píše:budu pořát tvrdit,že jsem neblikal,.. k soudu potřebují důkaz.. a pro tohle je výpověd druhého poldy málo
na mě jednou benga zlostně mávali že upozorňuji protijedoucí ... ani jsem netušil že to je taky přestupek . Ale jak píše Blazen ...zatloukat zatloukat zatloukat ..
Včera jsem viděl v TV na ČT reprízu nějakého pořadu, kde řešili mělnický statický radar u "přejezdu", na kterém pokutujou za vyšší rychlost než zákonem stanovených 30km/h při projetí světelně neoznačeného přejezdu. Je tu však ale, jelikož zmíněný přejezd je jednokolejní spoj do fabriky, která je zavřená, tudíž trať nevyužívána.. Na otázku proč to dělají řekli, že to je kvůli snížení hlučnosti projíždějících aut, jelikož u silnice je několik domů, což je pěkná blbost, poněvadž se hluk ještě zvýšil. V zápětí se ukázalo, že provozovatelem je naoko Mělník, přičemž vlastníkem Czech radar a z veškerých vybraných pokut jde 60% právě do kasy Czech radar... Později tvrdili, že to slouží jako testr na to, jestli řidiči dodržují 30km/h při přejíždění neoznačeného přejezu, prostě test jak v autoškole. Prý tam dali ceduli 30km/h, ale PČR ji nechala zlikvidovat, jelikož byla duplicitní bo co. Prdel však byla, když redaktor koupil lékárničku a nechal ji starostou skontrolovat. Nevěděl nic A příslušník PČR se odmítl vyjadřovat a ukončil rozhovor