za tepla šklbe
za tepla šklbe
Myslel som že to bude lambda-sonda ale vymenil som ju a nič. za studena krásne ide ale ako sa zohreje tak už to nechce tahať a cuká. prosím vie mi niekto poradiť?
- doublejay
- user
- Kontaktovat uživatele:
Tyto problemy se tu rozebiraly mockrat, asi te nemine celkova kontrola. Tlak paliva - pumpa, fpr/svicky - teplota, odtrh/predstih... Co to udela, kdyz za tepla odpojis lambdu? Po zahrati se ma snizit bohatost smesi, pokud se to nestane, mas velkou spotrebu a prehlceny motor. Co to dela ve vysokych otackach/pod zatezi? Cuka to jen na volnobeh, jen pod plynem, pri urcitych otackach nebo porad? Jakou mas spotrebu? Meril sis komprese ve valcich? Ja jsem zazil vadnou lambdu, zkratovany kabel ke knock-senzoru, vadny cas, zapadly kontakt od afm...
Naposledy upravil(a) doublejay dne 18.02.2006, 15:50, celkem upraveno 1 x.
Když se může něco pokazit, pokazí se to mně. To, co se pokazit nemůže, se mně určitě pokazí taky. Život je děvka...
cuká to iba pri žáťazi pri jazde do kopca. počítam niečo z palivom. lebo za studena to ide v pohode.doublejay píše:Tyto problemy se tu rozebiraly mockrat, asi te nemine celkova kontrola. Tlak paliva - pumpa, fpr/svicky - teplota, odtrh/predstih... Co to udela, kdyz za tepla odpojis lambdu? Po zahrati se ma snizit bohatost smesi, pokud se to nestane, mas velkou spotrebu a prehlceny motor. Co to dela ve vysokych otackach/pod zatezi? Cuka to jen na volnobeh, jen pod plynem, pri urcitych otackach nebo porad? Jakou mas spotrebu?
- doublejay
- user
- Kontaktovat uživatele:
Mas auto v serii nebo nejak upravene? Predpokladam, ze ecu kod mas 55, radeji to zkontroluj, mohl by se tak odhalit problem se signalem z lambdy do ecu atd. Mas puvodni pumpu, fpr? Manometr a zmerit tlak... Vetsina cukani pri zatezi je fakt benzinem - nedostatecny tlak, opotrebovana pumpa, standardni 1.2mm na svickach pri zvednutem tlaku turba (zvedne se i jen upravou sani, vyfuku a vymenou IC)...
Když se může něco pokazit, pokazí se to mně. To, co se pokazit nemůže, se mně určitě pokazí taky. Život je děvka...
- doublejay
- user
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by se delala go motoru, tak kolem 30k kc, vsechno ostatni je legrace. Pokud nenavstivis original znackovy servis... / Podle meho by to chtelo udelat to, o cem jsem psal. Zkontrolovat kody, vymenit palivovou pumpu, upravit kontakty na svickach, zmerit a nastavit predstih.
- doublejay
- user
- Kontaktovat uživatele:
ECU chybove kody: http://doublejay.wz.cz/navody.htm#ecudiag
11-12 jeste celkem jde, pokud jezdis s tezkou nohou nebo ve meste. Na vetsi vzdalenosti by ses mel dostat na 10 a min. / Podle tech tesneni bych odhadoval na to, ze do vyfuku jde hodne nespaleneho benzinu - ZKONTROLOVAT PREDSTIH!!! Spousta lidi mela ulomeny D-vystupek na vyfukove vacce (na nej se nasazuje CAS - snimac polohy klikove hridele), taky by to mohly byt rozvody - vydrene/opotrebovane zuby...
11-12 jeste celkem jde, pokud jezdis s tezkou nohou nebo ve meste. Na vetsi vzdalenosti by ses mel dostat na 10 a min. / Podle tech tesneni bych odhadoval na to, ze do vyfuku jde hodne nespaleneho benzinu - ZKONTROLOVAT PREDSTIH!!! Spousta lidi mela ulomeny D-vystupek na vyfukove vacce (na nej se nasazuje CAS - snimac polohy klikove hridele), taky by to mohly byt rozvody - vydrene/opotrebovane zuby...
protože to chce zkontrolovat všechno a to postupně bod po bodu, určitě začni s ECU, předstih, tlaky, výstupek D, throtle senzor, čistej vzduchovej filtr, svíčky, jestli někde neuchází vzduch, palivová pumpa, a pak se dá hledat ještě pár dalších věcí, ale tohle je základ a bez něho ti na dálku nikdo neporadí