Co je to?

otázky a odpovědi technického rázu
Odpovědět
raddy
user

Co je to?

Příspěvek od raddy »

Pozrite sa na prvu cievku (od predu auta), je uchytena 4 srobami. Pozrite sa na prve dva sroby od predu auta, su zasrobovane v takom obdliznikovom plechu, ktory je medzi cievkou a krytom rozvodov. Tento samotny plech je uchyteny 4 srobmi. Ked ho date dole, zakryva taku velku dutinu kde je pristup oleja. Vyzera to ze tato dutina je spojena s priestorom vaciek. Neviete nahodou ucel tej dutiny?
Mal som tento plech povoleny a vytekal spod neho olej a stekal do prvej sviecky, az urobil jazierko. Vyzera to tak, ze postupne pretekal cez zavit sviecky (je to vobec mozne, sviecka je na fest utiahnuta?) a sposoboval dymenie. Po utesneni plechu a vycisteny sviecky dym zmizol. Vyzera to ze toto bola pricina mojho nahleho dymenia...A zaroven sa mi zda, ze sa zlepsil volnobeh, zeby tam bol nejaky falosny tah???
935Baby
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 935Baby »

Tak to čumím, Raddy ty tvé závady jsou vždy něco extra :shock: No vždyt máš taky extra káru :lol: Kdo znás má takový výkon motoru jako ty.

Matně si vzpomínám že tam něco je ale nezkoumal jsem to.

Našel jsem foto kde je to vidět, máš na mysli to víčko v horní části fotky?

Obrázek

Nafot prosím jak to vypadá uvnitř, jsem moc zvědavej :)

Jak je ten plech utěsněný? Klasické těsnění nebo silikonové?
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
raddy
user

Příspěvek od raddy »

Ano, je to to horne viecko. Vyzera to ze tam bolo nejake tesnenie, boli tam zvysky nejakeho bieleho tesnenia (asi silikon), ale prakticky uz len zvysky. Ta dutina sa nafotit neda, lebo je tam maly otvor, ale je pomerne velka a plna oleja a povedal by som ze je prepojena z vackami, zda sa mi ze som tam zahliadol tie dva sroby co su po stranach viecka (tie velke sroby po vackami, na obrazku su uplne hore)...Povedal by som ze je vhodne skontrolovat to viecko ci je utiahnute...Ale jeho ucel netusim...

A zahady v mojom aute som si tusim kupil spolu s nim... :? Najnovsie mi zacal kvapkat olej z vypustacieho srobu vo vani :x :x , pomoze ked tam dam na zavit trochu silikonu?
tamo
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tamo »

raddy píše:Najnovsie mi zacal kvapkat olej z vypustacieho srobu vo vani :x :x , pomoze ked tam dam na zavit trochu silikonu?
Silikon by mohol pomoct, pripadne teflonovu pasku alebo byva aj lepidlo na sroby
Nissan 200SX S13 1990
935Baby
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 935Baby »

raddy píše: A zahady v mojom aute som si tusim kupil spolu s nim... :? Najnovsie mi zacal kvapkat olej z vypustacieho srobu vo vani :x :x , pomoze ked tam dam na zavit trochu silikonu?
Ja vždy když mením olej tak dávám novou hliníkovou podložku a nikdy mi nic neteklo. Těd budu brzo měnit a dokonce jsem si koupil origo měděnou podložku od NISSANA :lol: + origo filtr. Kupoval jsem nějake jiné věci na motor tak jsem nakoupil i toto - ten filtr jsem kupoval hlavně protože jsem slyšel že by měl obsahovat jakýsi zpětný ventil který zabranuje vytékání oleje z filtru, když motor delší dobu není v provozu.
„ At the begining I looked around and could not find quite a car I dreamed off. Small light-weight sports car which used power efficiently. So I decided to build it by myself“ Ferry Porsche
blázen
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

ta dutina je spojena s prostorem pod hydroštely kde je horní strana ventilu s pružinami...
superb 2004 1,9tdi chiped.. brzy k prodeji..

na dvoukilo seženu vše,vlastně skoro vše :-k
prodej ND nissan sunny 1,8gti B12
GO motorů CA18DET etc..
kontaktovat:736460675 0-24hod
Conrad
user

Příspěvek od Conrad »

935Baby píše: ...ten filtr jsem kupoval hlavně protože jsem slyšel že by měl obsahovat jakýsi zpětný ventil který zabranuje vytékání oleje z filtru, když motor delší dobu není v provozu.
To by snad mel obsahovat každý filtr .... alespoň jsem žil v domění že tomu tak je :o
raddy
user

Příspěvek od raddy »

blázen píše:ta dutina je spojena s prostorem pod hydroštely kde je horní strana ventilu s pružinami...
ma byt v tej dutine olej?
blázen
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

raddy píše:
blázen píše:ta dutina je spojena s prostorem pod hydroštely kde je horní strana ventilu s pružinami...
ma byt v tej dutine olej?
ano má....mám jednu hlavu uplně rozebranou tak zkusim nějaké šikovne fotky....

GO motorů CA18DET etc..
blázen
user
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

zde ty fotky...i na druhe straně je stejná dutina,ale nedá se do ní dostat

Obrázek
Obrázek
Obrázek

GO motorů CA18DET etc..
Odpovědět